Perinteinen jäsenkorjaus

Perinteinen jäsenkorjaus on suomalaiseen perinnekulttuuriin perustuva erittäin tehokas mutta pehmeä hoitomuoto, jossa käsitellään aina koko keho. Jäsenkorjaushoidossa tasapainotetaan koko tukirakenteen kineettinen ketju aina jalkapohjista kallonpohjaan asti.

Jäsenkorjauksessa käytetään erilaisia pehmeitä otteita joilla avataan niveliä hellävaraisesti kehon omia liikeratoja hyväksi käyttäen. Hoito ei saa tuottaa kipua eikä siinä käytetä rajuja niksautteluja tai manipulaatiota. Hoidon tavoitteena on "tasapainottaa" keho, siksi käsittely tehdään jaloista päähän asti. Asiakas tekee liikkeen itse oman kykynsä ja tuntemustensa mukaan ja hoitaja mukailee liikkeitä ja aistii samalla ongelmakohdat.

Monesti useampi hoitokerta on tarpeen, jotta ongelma saadaan poistettua. Jos vaiva on saanut kehittyä kauan, ei ole realistista odottaa, että ongelma saadaan poistettua yhdellä hoitokerralla.

Elämän aikana meille sattuu kaikenlaisia tapaturmia ja loukkaantumisia. Nämä vaikuttavat kehomme tasapainoon. Ajan myötä tämä epätasapaino aiheuttaa lihasten kiristymistä, virheasentoja ja kiertymää nivelissä, lantiossa ja selkärangassa.

Tästä voi aiheutua esimerkiksi pituuseroa alaraajoihin. Tällöin väärät lihakset, joita ei ole tarkoitettu pitämään ihmistä ryhdissä, joutuvat ylläpitämään kehomme tasapainoa. Tämä taas estää normaalin hermotoiminnan, veren-kierron ja kudosnestekierron aiheuttaen kipuja.

Perinteisellä jäsenkorjauksella on saatu hyvin apua niin akuutteihin, kuin kroonisiinkin tuki- ja liikuntaelimistön vaivoihin.

Esimerkiksi seuraaviin vaivoihin saa jäsenkorjauksesta apua:
Alaraajojen kineettisen ketjun tasapainotus (jalkojen erimittaisuuden poistaminen sekä jalkaterien, nilkkojen, polvien ja lonkkien virheasentojen/ kiputilojen korjaaminen)

Alaselän kiputilat (iskiaksen, ristiselän ja lannerangan särkytilojen sekä virheasentojen hoito)

Kieroselkäisyyden (skolioosin) hoito varsinkin lapsilla ja nuorilla
Yläselän kiputilat ja nikamien virheasennot sekä niistä aiheutuvien elintoimintojen häiriöiden esim. vatsaongelmien, sydämen rytmihäiriöiden, hengenahdistuksen ja korkean verenpaineen hoito.

Ongelmat hartioiden ja niskan alueella (jännitysniskan, lapojen lukkiutumisen, päänsäryn, huimauksen ja migreenin hoito)

Yläraajojen kiputilat (käsisärkyjen, kipuolkapään / jäätyneen olkapään ja tenniskyynärpään hoito sekä ranteen ja sormien alueiden ongelmat)
Vaivat pään alueella (jännityspäänsäryn, kasvosärkyjen, purentahäiriöiden ja näköhäiriöiden hoito)

Lisätietoja: www.perinteinenjasenkorjaus.fi